Erik Niva får Stora Retorikpriset 2021

Pressmeddelande.

Erik Niva tilldelas Stora Retorikpriset 2021 som den 15 april delas ut på Stockholms Handelskammare. Priset delas ut varje år till en person som med sitt uttryck har gjort intryck. Ett utdrag från juryns motivering lyder:

Pristagaren är en kristallklar poddkung, författare och TV-personlighet som med fotbollen i centrum förklarar omvärlden, och med omvärlden som kuliss förklarar fotbollen. Han bollar de stora historiska perspektiven med detaljerna i enskilda karaktärer och händelser på ett briljant sätt både när han talar och skriver.

Retoriktränare Barbro Fällman, grundare av Stora Retorikpriset och juryns ordförande retoriker Klara Härgestam delar ut priset. Förutom äran får pristagaren ett pris som varje år skapas av olika konstnärer med olika uttryckssätt. Gudrun Alvebro har målat 2020 års pris och i år smider Emanuel Cederqvist, en ung entreprenör som driver Smidigt Smide som UF-företag, priset till Erik Niva. Prisutdelningen sker digitalt och är öppen för alla genom anmälan till årets event via Facebook. På årets prisutdelning är också Anna Rosling Rönnlund med för att ta emot 2020 års pris som gick till henne och Ola Rosling.

Fakta Stora Retorikpriset


Stora retorikpriset instiftades 2008 av Barbro Fällman och delas ut varje vår. Juryarbetet leds idag av Klara Härgestam. Priset finns för at vi vill se retorik återinfört som obligatoriskt ämne i grundskolan och på lärarutbildningen. Retorisk kompetens är viktig för en stark demokrati. Retorik kan hjälpa oss att lyssna och tala så att fler förstår varann, ta ansvar för fakta och etik, och bli modigare och mer vidsynta. Bland tidigare pristagarna finns bland annat Henrik Schyffert, Jason Diakité, Pia Johansson, Lasse Granqvist, Sissela Kyle samt Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund.

För mer information och bilder kontakta: Klara Härgestam juryordförande, telefon 072 206 50 97, e-post: klara@klarabesked.se

Lämna ett svar

Stäng meny