Retoriktipsen från Retorikkonferens hos Gothia

Jag fick förtroendet att tala på Gothia Fortbildnings konferens om retorikundervisning. Här har jag samlat materialet från den föreläsningen, främst för dig som var med och lyssnade (så om du tycker att du inte hänger med på allt i inlägget så kan det bero på att du inte var med på föreläsningen på konferensen, men något retoriknyttigt hittar du säkert ändå).

Jag talade på temat “Retorikens kärna – Humor och att ha fel”. Två hjärteämnen helt klar.

Tre tips för att skapa förståelse och minska rädslan för någon som tänker annorlunda än du.

  1. Ha det retoriska förhållningssättet “Det kan vara på ett annat vis”. Våga tro att du kan ha fel.
  2. Vidga vyerna i tid och rum och bakspåra dina åsikter med nyfikna frågor.
  3. Anta att den andre vill väl.

Om du uppskattade min föreläsning, om du har frågor eller vill berätta om hur du kan använda mina tips och övningar i ditt klassrum blir jag jätteglad att få höra från dig. Maila till klara@klarabesked.se. Du kan också höra av dig om du vill att jag kommer till just din skola och föreläser eller håller workshop med er lärare eller elever. Här hittar du mer info om vad jag gjort tidigare med skolor.

Tack för att du var med och lyssnade på min föreläsning! Och du som läst detta utan att ha varit där, hoppas du hittar in i spännande övningar och tips här på bloggen via länkarna ovan!

Nu önskar jag en glad fortsatt adventstid,
Klara

Lämna ett svar

Stäng meny