Utmanar ljudboken i nytt podcastformat

PRESSMEDDELANDE

Klara Härgestam är retoriker och är van vid att tänka nytt gällande i vilka format man placerar vilka budskap ”Det är mitt jobb att analysera var målgruppen finns och hur de bäst kan ta till sig ett budskap” säger Klara. ”Genom att göra min bok Bebis och Business till podcast ville jag göra det möjligt att få bokens inspiration i örat under en barnvagnspromenad eller matstund.”

Kerstin Önnebo jobbar professionellt med podcastande och litteratur. Hon menar att skönlitteratur fungerar fantastiskt i ljudboksformat men faktaböcker blir ofta krångliga och tråkiga när man läser in dem. ”Därför ville vi testa podcastformatet för böcker, ett format som är fritt och kreativt. Det passar oss” säger Kerstin. ”Vi är vana att sätta allting i en kreativ process, så vi kan nog inte låta bli att utmana och utveckla” lägger Klara till.

Podcastens format ger flexibilitet och möjligheten att ge fler nyanser till en frågeställning. ”Dessutom kan jag i podcasten berätta om saker som sagts utanför intervjun och vad som hänt sedan intervjuerna gjordes. Podden ger också möjlighet att skapa dialog med lyssnarna och läsarna” säger Klara. ”Podcasten ger oss också utrymme att brusa upp och dra saker till sin spets på ett helt annat sätt än i en bok” lägger Kerstin till.

När retorikern Klara Härgestam sa upp sig och skulle satsa på sitt eget företag var hon gravid. När utmaningarna började att rada upp sig rådfrågade hon andra som varit i samma situation. ”Snabbt insåg jag att jag ville ge vidare de erfarenheterna jag samlade in och som hjälpte mig så mycket” säger Klara. Hon började banda samtalen med mammor och pappor som drivit företag under bebistiden och de blev fundamentet till boken ”Bebis och Business” som gavs ut våren 2020.

Både Klara och Kerstin har själva stått inför utmaningarna med att bygga företag under bebistiden. Sverige är fantastiskt med sin generösa föräldraförsäkring och förskola, men den är helt uppbyggd utifrån att man har en anställning. ”Att vara företagare under bebisåren är att kämpa på trippla fronter, inte nog med att man är ny i föräldraskapet och ny i företagandet, dessutom ska man försöka passa in detta liv i ett system som är uppbyggda utifrån en anställning.” säger Kerstin.

”Bilden av företagare är så stereotyp och bilden av bebisförälder så trång” säger Kerstin. I podcasten pratar vi bland annat om dessa två så stora nya identiteter, något som många får jobba hårt med. ”Jag vill ge fler alternativ, ge en större palett att måla utifrån” säger Klara.

Både Klara Härgestam och Kerstin Önnebo är erfarna podcastare, de startade redan 2014 när podcasten var ny i Sverige. Sedan dess har de skapat och drivit nedanstående podcastar.

Gör din röst hörd: Av Klara Härgestam och Anna Wiborg, start 2014
Skrivarpodden – för dig med författardrömmar: Av Kerstin Önnebo, start 2014
Hållbara städer med Kumbro: Av Kerstin Önnebo på uppdrag av KumBro, start 2018 Bokmässepodden: Av Kerstin Önnebo på uppdrag av Bokmässan Göteborg, start 2018 Retoriskt: Av Klara Härgestam och Barbro Fällman, omstart 2019
Bebis och Business: Av Klara Härgestam och Kerstin Önnebo, start 2020

Kontakta oss här:
Klara Härgestam: 0722-065 097, klara(a)klarabesked.se
Kerstin Önnebo: 0722-093 789, kerstin(a)kerstinonnebo.se
Pressbilder finns på pressidan för Bebis och Business här.

Lämna ett svar

Stäng meny