Värdiga Stora Retorikpriset: Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling!

Har du följt mig under senaste året så vet att en hel del kretsat kring Stora Retorikpriset där jag nu är juryordförande. Nu vill jag berätta om årets vinnare och välkomna dig till en finfin prisutdelning i Stockholm 12 mars.

Sedan Barbro Fällman instiftade priset 2008 har komiker, artister, författare och journalister som tilldelats Stora Retorikpriset. Här kan du se hela listan och mer om priset.

I år har vi valt två talare med lika budskap och olika stil till årets vinnare. Det är Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling och här är vår motivering:

Årets mottagare av Stora Retorikpriset gör intryck med sina olika uttryck. Ola med ivrig humor, rappt tempo och livfullt kroppsspråk. Anna med stoiskt lugn, välvalda formuleringar och tryggt engagemang. De är förebilder i välförberedda och pedagogiska framställningar som följer en röd tråd, är målgruppsanpassade och varierade. Båda ger oss med god retorik nya perspektiv och oväntade insikter. Alltid med både förnuft och känsla.  

Titta gärna på Annas ted-talk och Olas föreläsningar på Youtube och fundera själv på vilken stil som ligger närmast till hands för dig. Vill du utveckla och förfina din stil eller utmana dig att växa som talare genom att bredda din stil så maila mig om retorikträning.

Anna Rosling Rönnlund kommer du kunna se och höra live på prisutdelningen den 12 mars. Jag vill gärna se dig där! Antalet platser är begränsat och det börjar fyllas på så maila mig och anmäl dig redan idag.

Har du frågor om prisutdelningen eller vill anmäla dig så maila klara@klarabesked.se helt enkelt. Det här blir så kul, välkommen!

Lämna ett svar

Stäng meny