Söndagscitatet: Vilken talare är du – nervös eller lögnare?

”There are only two types of speakers in the world: Nervous and liars.”
– Mark Twain

Jag gillar det här citatet av flera anledningar. Det belyser det faktum att nervositet är normalt och bara tanken på att du inte är ensam om att tycka talsituationen är skrämmande kan ge dig mod att köra ändå.

Jag gillar det också för att det faktiskt talar illa om den som säger att den inte är nervös. Att vara lögnare är knappast en komplimang, så om man ska lyssna på Mark Twain är det lika bra att erkänna sin nervositet både för sig själv och andra. 

Mer ärlighet och en softare inställning till sin nervositet helt enkelt! Tänk på det i veckan och lycka till med vad du än tar dig för. 

Har du svårt att erkänna när du är nervös? 

Lämna ett svar

Stäng meny