10 saker med New York som jag inte saknar

Som jag tidigare skrivit är jag fortfarande i en period av att smälta alla intryck från mitt halvår i New York. Jag gör det bland annat genom att skriva listor om New York. Idag en om allt jag inte saknar med livet i NYC och Brooklyn.
 

Tunnelbanans fruktansvärda skrammel varje gång de kör in på perrongen. Särskilt när man står på en mindre station, typ Franklin eller Bedford  Nostrand där tre, fyra, kanske fem expresståg hinner dundra förbi innan mitt tåg kommer. 
Gatornas dofter. Nej lukter. Av kiss, sopor, värme, kloak och jag vet inte vad det är som luktar men det går inte andas frisk luft! 
Vädret. New Yorks väder, det är inte därför man åker dit, det är en negativ biverkan på att vara där. Är det kallt är det svinkallt. Den bitande fuktiga kylan som tränger in i märg och ben som byttes mot stekande hetta, outhärdlig värme lika snabbt som nya hus byggs i Bed Stuy.
Sirenerna. Jag kommer inte sakna sirener och biltutor som överkonsumeras så till den milda grad att en shoppingmissbrukare i SOHO framstår som sparsamheten själv. 
Köerna på Target.
Turisterna som inte kan ta sig kvickt förbi Times Square utan att stå i vägen när jag, dumdristigt nog, får för mig att midnattsshoppa lite just där. 
High Fructose Corn Syrup. I allt.
Morgonmüslin med 20% socker i bästa fall, high fructose corn syrup i värsta fall. I princip alla fall – mängder av tillsatser. 
Skiten i hemmen. Jag saknar inomhusluften. Den som är indränkt i myrmedel, air freshener och möbelrengöringsspray. Den som är full av svart damm från gatan och AC:n. Den luften som gav mig näsblod och nysattacker. Den luften som blir när man inser att lägenheten aldrig dammsugits utan bara sopats och mattan och soffan endast sprayats med lager på lager av starka kemikalier. 
Fried Chicken. Nej, det är inte gott. Ja, det finns överallt! 

Lämna ett svar

Stäng meny