12 Saker jag sagt för ofta i New York

Dessa citat ger en ganska tydlig översikt av vad mitt halvår i New York innehöll. I all sin enkelhet rymmer de mycket information om kulturmöten och olikheter med ett annat land. Flera av punkterna har också blivit podcastavsnitt i Gör Din Röst #Hörd som jag gör tillsammans med Anna Wiborg. 
 

Hur svårt kan det va?! Att göra en vettig webbplats, att planera in ett möte, att se till att barn inte behöver bo på gatan, att göra tysta tunnelbanetåg, att inte ha sopberg på gatorna, att bygga täta hus utan kackerlackor, att dammsuga, att tillverka en effektiv dammsugare, att skriva ett sms, att ha ett vettigt kösystem… 
Tror dom att någon lyssnar på det där? Om informationen som pratas ut på tunnelbanan med ljudkvalitet från 1987.
De lyssnar ju inte! De lyssnar inte på information, de lyssnar inte på varann. 
Oh, wow, that´s interesting. Svensk översättning: Mhm.
God bless.
Oh, sorry. W´s (min 2,5-åring) första amerikanska ord. Alltid när någon står i vägen för rutschkanan. 
Klara. Klara. KLARA. Well, yeah Claire. Som svar på frågan om vad jag heter. 
One café mocha, please. With wipped cream, thank you. 
Åh, kan vi inte se på Kyle XY. Har kanske inte så mycket med New York att göra men det var den serien jag och min podcastkollega Anna Wiborg slappnade av med. Varning! Se den inte. De fick aldrig göra klart sista avsnitten så i flera dagar fick vi leva i en frustrerande ovisshet över att vi aldrig, aldrig skulle få veta hur det går. 
Gå inte in än, jag måste spola igen. Till rumskompisarna med behov. Toaletternas spolkraft är inte vad de borde vara och långt ifrån svensk standard. 
It´s a boy. It´s ok. No worries. He´s two. Som svar på frågan om hur gammal hon är, min dotter i rosa fleecejacka. 
Vad gör vi här igen?! Om varje gång man erbjöd sig att ta med sina svenska gäster till Times Square.

Du som varit i New York, känner du igen dig? Har jag missat något?

 

Lämna ett svar

Stäng meny