Retorikövning – Armar uppåt sträck

Den svåraste styrkeövningen på gymmet för mig är helt klart axelpress, när armarna ska lyftas rakt upp, högt upp över huvudet. Där är jag som svagast. Tur att vi sällan lyfter armarna högt i en föreläsning. Eller borde vi göra det oftare?

Den här veckans retorikövning handlar om att våga göra de stora rörelserna, våga ta ut svängarna. Överdriv framför spegeln och i goda vänners lag så att du blir trygg nog att våga i skarpt läge.

Vad är vitsen med stora gester i din retorik?
Stora gester kan förstärka ditt budskap, vara förtydligande, målande, intresseväckande, fängslande och underhållande. Men vi måste träna på det. Vi är ovana att använda de större gesterna i vår strävan efter att vara lagom. När du utmanar dig att våga mer kan du bli så mycket bättre som kommunikatör och nå så mycket längre med ditt budskap.

Den här veckan vill jag utmana dig att prova någon stor gest när du pratar (anpassat till din målgrupp och ditt sammanhang förstås). 

Redo? Armar uppåt sträck!

Hur stora gester vågar du göra i dina sammanhang?

Lämna ett svar

Stäng meny