Lär dig använda dina händer och gestikulera rätt

Var ska jag göra av händerna? Du ska använda dem medvetet för att förmedla ditt budskap på bästa sätt.

Så hur kan du göra det? Som alltid kan jag inte ge ett färdigt svar eftersom det beror på målgrupp och kontext. Men du ska få kunskap om vad dina händer säger om dig så att du kan välja dina gester mer medvetet.

Dina gester avslöjar dig och kan förändra dig
Våra händer påverkas av våra tankar och känslor och de kommunicerar tydligt med andra. Det innebär att du också medvetet kan ändra dina händers gester till att gynna ditt budskap. Även om du känner dig nervös kan du välja ett annat kroppspråk, andra gester med dina händer som signalerar självförtroende. Det är till och med så att du kan övertyga din hjärna om att kroppsspråket har rätt så att du slutar vara nervös.

Lista på globala handgester och vad de kommunicerar
Psychology today skriver om gesterna som sägs gälla globalt och vad de säger om dig.

Spegeln – retorikträningens vän
Som vanligt är det effektivt att stå framför spegeln och utforska hur du ser ut med olika gester. Kanske ska du prova något helt nytt?

”Du, hur gör jag med mina händer när jag pratar?”
Se den här veckan som ett tillfälle att faktiskt fråga människor runt dig hur du gestikulerar. Du kommer säkert få höra saker som du aldrig tänkt på själv!

Lycka till med att retorikträna dina händer!

Tror du att vissa gester gäller globalt? Har du någon gång försökt ”lura” dina tankar eller känslor med ett annat kroppsspråk och andra gester – hur gick det?

Lämna ett svar

Stäng meny