Vinnande retorik med ett av dina leenden

Den här veckans retoriska övning är att le. Leenden har många fördelar: de minskar stress, gör dig mer attraktiv och din omgivning gladare. Börja framför spegeln och utforska din arsenal av olika leenden.

När du ler fånigt, lyckligt, barnsligt, självsäkert, vänligt, överlägset, falskt, överdrivet, blygt, förtroendeingivande och så vidare – vad säger det om dig? Granska också ditt neutrala ansiktsuttryck. Är du en person med nedåtgående mungipor kanske du riskerar att kommunicera ett surt intryck när du bara är avslappnad. Att veta vad ditt neutrala läge kommunicerar hjälper dig att välja ett uttryck som passar varje situation bättre.

Vad händer med dig, ditt leende och din retorik?
När du vet vad du har att jobba med är det dags att lämna spegeln och sprida dina leenden medvetet till medmänniskor och se effekterna. Vad händer med den besvärliga kollegan? Vad händer med din fru? Vad händer med din gamla pappa? Vad händer med din stora publik? Vad händer med din studiecirkel? Vad händer med din lilla seminariegrupp? Vad händer med din chef? Vad händer med dina kunder? Vilket leende fungerar bäst i dina retoriska situationer?

Fördelar med att le
Här hittar du femton fakta om leenden som kan motivera dig till veckans retorikövning även en trött måndagmorgon.

Forskningsöversikt om leenden
Vill du veta mer om vad forskningen säger om leenden kan du börja här, en översikt av psykologins forskning om leenden.

Musikinspiration till veckans retorikövning

Veckans inspirationslåt som påminner dig om att le hittar du här: Nat King Cole – Smile

Det här är tredje veckans retorikövning i mitt träningsprogram mot retorisk toppform. Tidigare har vi tränat andningsteknik ochdet perfekta handslaget. Det är inte för sent att haka på. Vad vill du retorikträna mest på?

Lämna ett svar

Stäng meny