Utvecklas som föreläsare och bredda ditt kroppspråk

Vill du utvecklas som föreläsare behöver du bredda ditt kroppsspråk. Öva framför spegeln, spela in dig själv. Våga utvecklas och bredda din repertoar. Jag lovar, din arm kan röra sig åt andra hållet också.

Du har mer kroppspråk än du tror
”Det är inte jag” får jag ofta höra när jag hjälper föreläsare och talare att gestikulera på ett annat sätt än de brukar. Vem är det då undrar jag? Du kan vara på många fler sätt än du tror. Du gör inte samma gester när du pratar på släktmiddagen, med ditt barn, med kollegan eller med din käresta en mysig middag. Men allt är du. Du har mer varierat kroppsspråk på din repertoar än du tror. Använd allt det för att förgylla dina presentationer, göra dem mer levande, engagerande och övertygande.

Vilket kroppspråk passar din målgrupp och kontext?
Låter det helgalet? Här kommer min brasklapp: Det viktigaste är att ställa sig frågan hur dina val av gester påverkar din målgrupp i ditt sammanhang. Så länge du gjort målgrupps- och kontextanalysen är det bara att köra.

Armar uppåt sträck!

Är du rädd för att testa nya gester när du talar eller föreläser? Har du någon gång testat något nytt – hur gick det? Berätta!

Lämna ett svar

Stäng meny