Gör din presentation oförglömlig med en sak

Välj en sak. Använd den som enda hjälpmedel i din presentation. Skippa bildspel och diagram. Med denna övning tränar du på att bli mer kreativ som talare och du utmanar dig att tänka bortom det förväntade. Resultatet kan vara skillnaden mellan en bra presentation och en fantastisk.

Förberedelsen är a och o
Du bör inte bara ta första bästa sak och ha med dig upp på scen nästa gång. Välj en sak och sätt dig med ditt manus. Fundera ut ställen där saken kan tjäna som exempel, väckarklocka, pausering, förstärkande effekt av ditt budskap o.s.v.

En sak kan minska nervositet
Är du nervös när du håller din presentation? Då kan saken dessutom flytta fokus från dina nerver till ämnet i sig. Det kan också hjälpa dig att ha något att hålla i så att du inte känner dig lika nervös.

Vad inspirerad dig?
Så, vad har du för prylar till höger och vänster om dig just nu? En tidning? En penna? Papper? En cd? En tändsticksask? Hundkopplet? Bilnyckeln? En leksak? Ipad-fodralet? Ett garn? Plånboken? Ett familjefoto? En tom tallrik? Grillen?

Fyll på listan! Berätta gärna om talare som inspirerat dig med en sak eller när du själv använt något otippat i en presentation. Vad blev resultatet?

Lämna ett svar

Stäng meny