Företagarens bloggutmaning och New York i listor

I och med att jag deltar i Företagarnas bloggutmaning tänker jag också passa på att nystarta min retorikblogg.

Mer retorik, mer Klara, mer blogg!

Hittills har jag publicerat matnyttiga tipsartiklar där jag haft höga krav på kvaliteten. Nu skiter jag i kvaliteten och tänker kvantitet istället. Nej, skoja bara. Men jag utmanar mig själv att sänka ribban lite för vad som kan vara ett färdigt blogginlägg. De kommer inte korras tio gånger, de kommer inte alltid tänkas igenom fem gånger för den bästa strukturen, men de kommer nå ut ändå. Jag tänker också bredda stilen på inläggen och tillåta mig själv fler personliga reflektioner, fler företagsnyheter om vad som händer för Klara Besked Retorikkonsult men självklart kommer de matiga tipsen fortfarande vara en stomme i min retorikblogg. 

Så du som hittat hit för första gången, välkommen på en ny, spännande retorikresa om du prenumerar. Passa också på att botanisera bland alla tidigare guldkorn, bloggen är fullmatad med retoriktips. 

Det var en lång inledning. Här börjar inlägget. 

Att bearbeta ett halvår i New York

Efter ett halvår i New York har jag ett behov av att bearbeta allt jag mött av en annan kultur, ett annat land och ett annat språk. Och vad är väl bättre än att göra det i form av ett antal listor? Jag var i New York bland annat för att träffa människor som på olika sätt ägnar sig åt kommunikation – allt från spoken word artister till sociala mediekonsulter och taltränare. Jag har fått träffa många fantastiska människor men vissa har jag fått kämpa för och några blev det aldrig något med. Att planera möten verkar inte vara amerikanernas starka sida. Inställda möten kunde bero på slarv, missförstånd, dålig framförhållning, dåligt minne, dubbelbokningar med mera. Bitvis blev jag ganska trött på det. Därav nedanstående lista av saker jag svarat när jag fått besked om ett inställt möte vs. vad jag faktiskt tänkt i min frustration. Mycket nöje!

Min New York-lista nr. 1

SAGT: No problem, I was coming in to town anyway. 
TÄNKT: Ok… I´ll just get bak to the train then. In the rain. Freezing in my stockings and nice high heel shoes I put on just for you. It´s just a one hour ride to Brooklyn. I´m not bitter.

 

SAGT: Don´t worry about it. 
TÄNKT: I just wanna smack you in the face.

 

SAGT: I totally understand!
TÄNKT: I don´t get it?! How hard is it to schedule a meeting and stick to the plan?!

 

SAGT: Next week is perfect for me. 
TÄNKT: I can´t make it next week, but I´ll just move ten other meetings around. Again. 

 

SAGT: Maybe we can do a Skype session? 
TÄNKT: If you don´t want to meet me, please just say so!

 

SAGT: Ok, enjoy your trip. I´ll see you when you get back here. 
TÄNKT: Goodbye. Forever. 

 

SAGT: Got it, no e-mail, I´ll call you. Great! 
TÄNKT: Why God why doesn´t people in this town use e-mail?!

Har du några liknande erfarenheter från USA i allmänhet eller New York i synnerhet? Vore jättekul att höra om dem!

 

Lämna ett svar

Stäng meny