Du har väl inte missat retorikbloggens topp tre

Missade du de tre mest populära inläggen 2013? Kolla in topp tre listan med inspiration för dina tal, ett gott exempel i Jason Diakite och utbildning i röst och retorik.

1. Ett bröllopstal blir till – bakom kulisserna hos en talskrivare

Följ ett verkligt talskrivande på nära, oredigerat håll. Jag avslöjar mina första utkast och lär dig göra smarta val fram till det färdiga talet. Följ med från början och lär dig komma igång och komma i mål med dina tal.

2. Har du använt dina fyra röster effektivt idag?

Om din retorik är vassast i lådan men rösten inte bär på grund av överansträngning. Eller om din röst flödar fritt men orden inte kommunicerar det du vill. Vad gör du då? Läs mer om utbildningen i röst och retorik och mitt samarbete med Anna Wiborg Vocals.

3. Jason Diakites tal – om tårar i ett riksdagsrum

Hyllningskören tillägnad Jason Diakités tal i riksdagen när han fick pris av Fem i tolv-rörelsen väckte mig en morgon på Twitter. Kören sjöng att det var bra (för att komma med en kraftig underdrift) men varför var det bra?

Läs hela min reflektion över Jasons tal och kraften i känslosam retorik.

Vad vill du läsa mer om i retorikbloggen 2014? Fråga vad du vill om retorik i kommentarerna så ser jag till att svara på det i kommande blogginlägg. Och glöm inte prenumera! 

Lämna ett svar

Stäng meny