”Stort tack för workshop och föreläsning. Du är suverän! Vi är alla nöjda och ger dig 10 av 10 möjliga poäng.”

Camilla Johansson, Internationella Engelska skolan

RETORIK MED KROPPEN

En retorikworkshop där vi jobbar oss igenom kroppen ur ett retoriskt perspektiv. Du får uppleva och landa i övningarna och får många idéer till klassrummet.
Workshopen är både för lärare och elever.

RETORIK FÖR LÄRARE

En utbildning i retorik för dig som är lärare och ska lära ut retorik. Här får du verktyg för hur du stöttar elever till att bli goda talare och hur du kan lära ut retorikens teorier på intressanta sätt.

RETORIK FÖR SKOLLEDARE

En halvdagsutbildning för skolledare. Deltagarna får lära sig hur de med god retorik och kloka ordval kan styra samtal från konflikt till dialog. Nya insikter om sitt eget sätt att kommunicera och tid för reflektion. 

NÅGRA AV MINA SkolKUNDER

I Retorikbloggen finns en mängd inlägg taggade med ”Retorik i skolan” och ”Retorik i klassrummet”. Ta del av analyser och retorikövningar till din retorikundervisning.

Läs och lämna gärna en kommentar!

”Du förstår väl att det här aldrig hänt om du inte varit här? Och mailet från läraren… Älskar att det jag gjort nått hela vägen till eleverna!”

Nyfiken på min reflektion efter ett speciellt skoluppdrag? Läs Därför har jag älskat att vara retorikkonsult 2015.

”Kära Klara! Jag är jätteglad att du kunnat komma till Engelska och lärt oss allt om retorik… Det kommer jag att använda mig av mycket i framtiden! Jag har lärt mig mest om hur man gör sitt framförande bekvämt och spontant. Hoppas du kan komma tillbaka någon gång.”

Elev åk 7

”Jag fick jätte mycket inspiration för att göra en presentation och ser fram emot den presentation vi ska ha snart. När du pratade om powerposing så kunde jag reflektera kring det här att man kryper ihop eller hur man pekar med benen. Jag ska definitivt använda mig av powerposing!”

Elev åk 8

RETORIKÖVNINGAR FÖR KLASSRUMMET

I e-boken Fysisk retorik i klassrummet hittar du 10 kapitel med annorlunda retorikövningar som börjar i kroppen. Syftet med boken är att eleverna ska bli mer bekväma i talsituationen på ett roligt, överraskande och minnesvärt sätt. Den riktar sig främst till dig som är lärare på gymnasiet.

RETORIK PÅ DIN SKOLA? PRATA MED MIG!

Stäng meny