RETORIKKONSULT, AHA!

När jag pratar retorik är min ambition att hela den tänkande, kännande, talande, lyssnande människan ska utvecklas.

För mig är berättelsen det mäktigaste retoriska verktyget. Inget kan knyta människor så nära som en berättelse och inget kan skapa sådan distans. Därför finns berättelsen alltid med i mina föreläsningar, inte corporate storytelling utan den enkla berättelsen om morgonens frukostkaos och fruktansvärda dagislämning, eller den om då du lyckades springa milen; de berättelserna vi redan berättar men behöver våga använda på scenen. 

Vill du bara ha snabba tips är jag fel person. När du lyssnar på mig får du istället lära dig att tänka själv; förstå varför dina val får en viss effekt för dem som lyssnar. Jag vill erbjuda det bästa från retorikens verktygslåda, guida dig genom manualen men sen får du händerna och tankarna fria att göra egna retoriska succéer. 

Tillsammans med sångpedagog och röstcoach Anna Wiborg driver jag också Sveriges sång-, röst- och retorikbyrå Hörd. Vi startade podcasten Gör Din Röst Hörd hösten 2014 och har numera lanserat utbildningar och personalaktiviteter inom röst och retorik för de modiga företagen. 

Poesi och spoken word nosar jag gärna på för att hämta frihet och inspiration. Vill du så kan en föreläsning med mig överraska och kasta dig mellan traditionell utbildning och oväntat spoken word. 

Jag möter gärna olika sammanhang med mina föreläsningar, kurser och utbildningar. Mindre nätverksgrupper, skolor (både lärare, rektorer och elever), större event, företag och ideella organisationer. 

Det bästa jag vet med att vara retorikkonsult är när jag får ge människor aha-upplevelser om sig själva och sin kommunikation! 

RETORIK? PRATA MED MIG!

Kontakta mig, Klara Härgestam, med frågor om personlig retorikträning, retorikföreläsningar, retorik i skolan och utbildningar i retorik. Jag finns i Örebro men jobbar i hela Sverige.

 

Ring +46 (0)72 206 50 97
Maila klara@klarabesked.se

Stäng meny